RSS

Nazi-terror fortsätter

tor, jun 1, 2006

Nyheter

Ännu en gång utsätts socialister för terror från nazister i Vimmerby.

Natten till fredagen den 26/5-06 utför nazister i Vimmerby ännu en terror-attack mot Socialistiska Partiet. Här följer en kort intervju med Robin Söderqvist som blev utsatt för nazisternas terror.Beskriv vad som hände.
Jag vaknade runt kl. 2 natten till fredagen när jag låg och sov av att mina rutor krossades. Givetvis blev jag chockad över vad som hänt, så jag springer ut i hallen och tar på mig ett par skor och en filt. Sedan försäkrar jag mig om att ingen är på väg in och tar på mig kläder.

Jag tänder lamporna och hittar fyra gatstenar liggandes på olika ställen i lägenheten. Det är glas överallt. Jag hör också att någon kör iväg på ett motorfordon med två hjul, en granne har uppgett att det var en motorcykel.

Sedan gick jag ut i trapphuset och ringde på hos grannarna, för att få låna en telefon. Under fredagen fick jag även höra att två av mina kompisar blivit jagade av tre nazister med basebollträn i Bullerbyn (ett bostadsområde i Vimmerby), ca 20 minuter före attentatet mot mig.

Hur känns det?
Nu är allt lugnt, känner inget speciellt mer än man blir jävligt förbannad när sånt här händer. Det är inte första gången, och förmodligen inte den sista fascisterna gör något sådant här. Att använda våld för att skrämma och försöka tysta de krafter som kämpar för ett rättvist samhälle, är trots allt deras främsta uppgift.

Varför tror du att attacken skedde?
Jag tror att nazisterna gör så här för att skrämmas, de är rädda och förbannade för att Socialistiska Partiet har startat upp och gör framsteg i Vimmerby. Det ligger i fascisternas natur att skrämma och hota meningsmotståndare. Det har alltid varit så och kommer alltid att vara så. Det är ju ingen slump att socialister är anti-fascister.

Har händelsen förändrat din syn på kampen mot fascism och rasism?
Egentligen inte, jag känner mig bara mer motiverad att arbeta mot nazism och rasism efter det som hände. Det är uppenbart att något behöver att göras, det ska inte behöva gå till så här. Människor ska inte behöva leva under hot för att de kämpar för en bra sak!

Du kommer alltså fortsätta med ditt engegemang?
Absolut. Jag tänker aldrig låta mig skrämmas till tystnad! Läs VimmerbyTidnings kommentar
Läs Östrans-Nyheternas kommentar

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER