RSS

Förr hade man röstplikt…

sön, sep 17, 2006

NyheterDå var det dags, politikernas julafton är här.
Då var det dags, politikernas julafton är här. Idag är det val, det tjugosjätte valet närmare bestämt sedan hela arbetarklassen erövrade sin rätt att rösta. 1921 såg stora delar av det arbetande och arbetslösa folket det som en plikt att rösta. Då man erövrat rösträtten trots borgerlighetens hårda klasslagar blev det en plikt att rösta, man ville inte ha stridit fördjäves. Idag 85 år efter att Sveriges första allmänna och lika val hölls undrar säkert många varför det skall rösta överhuvudtaget. Vad tjänar det till?

Frågan är varken ett tecken på dumhet eller bristande förståelse av samhället. Frågan är en sund reaktion efter betraktning av dagens politiska etablisemang. Ändå finns det tre goda anledningar att rösta:

1. DIN röst behövs för att stoppa Alliansen!
Den borgerliga Alliansen finansieras av det Svenska storkapitalet av en anledning; lönerna skall sänkas! A-kassa, sjukpenning, föreningsrätt, föräldraförsäkring samt mycket mer står på spel.

2. DIN röst behövs för att stoppa nedmonteringen! En röst på Socialistiska Partiet innebär ett säkert NEJ mot fortsatta nedskärningar av vårat trygghetssystem. Sjukvård, skola, omsorg, försäkringar och god pension mm är en rättighet för alla människor!

3. DIN röst behövs för att stödja byggandet av ett nytt arbetarparti!
En röst på Socialistiska Partiet i Västervik eller Vimmerby är en röst för ett nytt arbetarparti. Orsaken till de problem vi idag ställs inför är att vi inte sätter ner fötterna när vi måste. Någonstans måste vi börja!

Än har inte vallokalerna stängt, det är fortfarande en plikt att rösta!

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER