RSS

Försvara äldreomsorgen!

mån, Nov 20, 2006

Aktiviteter, Nyheter

Politikerna vill skära ner på platserna i äldreomsorgen
– Gå på fullmäktigemöte den 30/11 och visa vad du tycker!

Socialistiska Partiets ordförande, Ove Gustavsson (pensionär, fd. ordförande Västerviks LO-sektion) är en av dem som slåss för Ankarsrums älderboende, Ekliden.
– De kör över hela bygdens äldre generation. Nu blir det ännu flera som inte kommer att få bo kvar här. Redan i dagsläget har bruksbor plats på äldreboende på annan ort mot sin egen vilja eftersom Ekliden har fullbelagt, säger Ove Gustavsson till VästerviksTidningen i en intervju 6/10-06.

De styrande i Västerviks kommun planerar att minska antalet platser på Ekliden från 36 till 24, vilket innebär en nedskärning på 33% av platserna för de gamla.

– Vi vill ha ytterligare en våning byggd på den planerade nybyggnaden. Det behövs fler ytor för gemensamt umgänge. Ankarsrums äldre måste garanteras särskilt boende på hemorten, säger Ove Gustavsson (även ordförande PRO-Ankarsrum) till nyttarbetarparti.se.

Visa att du inte accepterar nedskärningar av det gemensamma, protestera när politikerna skall fatta beslutet! Äldreboenden, A-kassa och skolmat till gymnasieelever, det är samma sak. Båda är de delar av den allmänna välfärdsstaten som Moderaterna planerar att slakta.
Det handlar om vår rätt till ett värdigt liv oavsett ålder eller inkomst!

Tid och datum: 17:30, Torsdagen den 30/11.
Plats: Bryggaren, Västervik

Delta i protesten, du behövs!

Foto på Ove Gustavsson: nyttarbetarparti.se

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER