RSS

Varm marknadsdag i Vimmerby

sön, maj 27, 2007

Aktiviteter, Nyheter

– Socialisterna går på marknad.

Lördagen den 26/5 var det marknad i Vimmerby. Dagen blev en riktig vårdag. Bland marknadsmyllret fortsatte Socialisterna sin agitation. Vi ska ha 90 % i a-kassa och sjukförsäkring, löd budskapet.

Dagen blev tidigt varm. Redan runt klockan tio var markandsplatsen full av marknadsbesökare. Socialisterna var där för att i sedvanlig ordning bjuda på bullar och kaffe samt dela ut flygblad. Flygbladet Vi går mot ett hårdare klassamhälle delades ut tillsammans med flygbladet, För allas rätt till arbete.

En fråga som upprörde många marknadsbesökare var dagens låga pensioner, vilken nog är den ”reform” som måste ses som en av socialdemokratins största svek. Det gamla pensionssystemet som garanterade anständiga pensioner för pensionärerna krävde enorma strider för att få igenom och när man röstade om det 1959 vann man med en rösts övervikt, tack vare att en folkpartist lade ner sin röst.

Under marknaden kunde man även se Socialdemokraterna driva ”oppositions”-politik, genom att sälja lotter. Kanske var det en symbolisk presentation av pensionsreformen man genomdrev under 1990-talet?


Foto: nyttarbetarparti.se

Efter en lyckad heldag med marknadsbesökarna packade de nöjda Socialisterna ihop bokbord, flygblad och banderoll och begav sig hemåt.

Ove Gustavsson bjuder på kaffe. Foto: nyttarbetarparti.se


Ladda ner flygbladen:
Vi går mot ett hårdare klassamhälle
För allas rätt till arbete!

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER