RSS

Upp till kamp!

tis, sep 25, 2007

Nyheter, Texter

– En krönika av Ove Gustavsson, ordförande hos Socialisterna och f.d. ordförande i Västerviks LO-sektion.

Det har nu gått ett år sedan de fyra högerpartierna vann valet. Det har inneburit försämringar för landets ålderspensionärer genom kraftigt sänkt pensionsrätt på sjuk- och aktivitetsersättning, ett brott mot pensionsöverenskommelsen. En mycket stor höjning på trafikförsäkringen, höjd skatt på bensin och diesel.

Naturligtvis tycker denna högerregering att en pensionär inte har behov av någon bil. Men problemet är att det finns ingen tunnelbana utanför Stockholm.
Utanför Rosenbad rusar tunnelbanan förbi hela dagarna. Då är det svårt att förstå hur det är att bo på landet.

När en skatterabatt läggs fram för olika grupper får pensionärer betala 417 kronor mer i skatt än motsvarande grupp i skattetabellen. Allt sämre möjlighet för pensionärer som har behov av en plats på särskilt boende att få detta.
I Västerviks kommun måste pensionärer överklaga till länsrätten för att få en sådan plats. Det är viktigare att satsa på Holiday Club tycker högerpartierna i Västervik.
Centralt har dessa högerpartier genomfört slopad förmögenhetsskatt, fastighetsskatt och skatterabatt på upp till 50 000 kronor per person för de rika att köpa städning för. Sänkt ersättning för de sjuka och arbetslösa. Även sänkt föräldrapenning.
Vi behöver demonstrera varje dag för att rädda välfärden!

Foto: nyttarbetarparti.se

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER