RSS

Mycket folk på julmarknad

lör, Dec 15, 2007

Aktiviteter, Nyheter

– Socialisterna agiterar och bjuder på glögg i markadsvimlet

Lördagen den 15/12 var det Vimmerbys tur att hålla sin årliga julmarknad. Många ortsbor och tillresta var där för att trängas i vimlet trots decembervädret. Socialisterna var där med böcker, flygblad, lussekatter, glögg och kaffe.

Dagen blev mycket lyckad, många flygblad delades ut och ett flertal böcker såldes. Även lussekatterna som Socialisterna bakat gick åt.
Flygbladet som delades ut var det samma som på julmarknaden i Ankarsrum, Arbetets frukter åt de som arbetar.


Marcus Jansson säljer böcker och informerar om Socialisterna. Foto: nyttarbetarparti.se

Flygbladet behandlade arbetarklassens läge i Sverige på 2000-talet.
”Samtidigt får vi höra att det råder högkonjunktur och att vinsterna i storföretagen ständigt ökar. Hur kan detta stämma? Varför blir det arbetande och arbetslösa folkets livssituation allt hårdare och otryggare när det ”går så bra för Sverige”?
Svaret är enkelt. Det beror på att vi i arbetarklassen inte kräver något längre! Rösträtt, 8-timmars arbetsdag, fem veckors semester och social trygghet genom välfärdsstaten har aldrig varit några gåvor från de rika. Allt som gjort det arbetande folkets vardag drägligare har alltid varit resultat av de arbetandes egen kamp för förbättringar i sin vardag. Förr hade vi fackföreningar som strejkade och krävde delar av vinsterna och ett arbetarparti som byggde upp välfärdsstaten. Detta har vi inte längre och där har vi problemet, arbetarrörelsen har förlorat sina visioner och slutat verka för ett tryggare och jämlikare samhälle.”

När solen började gå ner och marknadsvimlet glesna packade de nöjda socialisterna ihop sina saker för att bege sig hemåt.


Ladda ner flygbladet:
Arbetets frukter åt de som arbetar

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER