RSS

Socialisterna vill sänka kommunalrådets lön

ons, mar 26, 2008

Aktiviteter, Nyheter

– Majoritet och ”opposition” vill höja den, ordentligt visar det sig.

För tillfället spenderar våra politiker den tid de inte använder till att skära ner inom skolan eller omsorgen på att diskutera hur mycket de skall höja det moderata kommunalrådet Harald Hjalmarsson lön. Ove Gustavsson, Socialisternas representant i den så kallade arvodeskommittén berättar för nyttarbetarparti.se hur det går.

– Vi har haft tre möten hittills i arvodeskommittén. Politikerna tycker att det är hemskt att Västerviks folkvalda tjänar näst sämst i hela Kalmar län. Därför vill de utjämna, så att de kan ligga i nivå med sina kompisar i länets andra kommuner.

Det förslag som kommittén just nu diskuterar innebär att Västerviks kommunalråd ges 100 procent av lönen för en riksdagsman. Detta innebär en rejäl höjning för Harald Hjalmarsson, som säkert nästan svälter på sin nuvarande lön på dryga 39 000 kronor i månaden (472 320 för år 2007). Hjalmarssons vänner planerar nu att höja hans lön till 634 800 kronor om året, dvs. 52 900 kronor månaden.
Ove Gustavsson berättar att han inte kan förstå hur de skall kunna presentera sitt förslag för Västerviks medborgare.
– Det är skrämmande hur de göder varandra. Det värsta är att de gör detta samtidigt som de skär ner så förbannat inom skolan och omsorgen. Borgarnas förslag kommer kosta kommunen 2,2 miljoner mer om året än den nuvarande kostnaden, plus sociala avgifter.

Ove Gustavsson har framfört Socialisternas motförslag som kräver en sänkning av kommunalrådets lön till snittet för en lärarlön, vilket är 25 000 kronor i månaden.

– Jag har alltid tyckt att politikerna har alldeles för mycket betalt. Jag har aldrig varit i närheten av 25 000 kronor i månaden och jag har slitit och släpat i hela mitt liv. När jag la fram Socialisternas förslag bad oppositionens representant mig ”lämna mötet”.

Nyttarbetarparti.se kommer fortsätta att bevaka politikernas löneutveckling.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER