RSS

Demonstrera på Första maj!

sön, apr 27, 2008

Nyheter

– Arbetarrörelsen i Västervik mobiliserar inför första maj

Sista helgen innan första maj 2008 avslutades arbetarrörelsens kampanj inför årets första maj firande. 12 000 flygblad har spridits i kommunen. Detta år blir det bara ett tåg, inte för att arbetarrörelsens politiska grenar kunnat enas, endast för att en har kapitulerat. Socialdemokraterna ställer in sitt demonstrationståg i Västervik.
Till VästerviksTidningen uppger Håkan Bergenhav från LO-sektionen följande:
– Samhället förändras och vi kan inte bara stå stilla. Därför provar vi något annat och bryter traditionen för den här gången, säger han.

Istället anordnar socialdemokraterna och LO-sektionen en familjedag i stadsparken. På dagordning står ponnyridning, ansiktsmålning, trollkarl och fiskdamm. Det följer även några seminarier med Socialdemokratiska lokalpolitiker. Ulf Jonsson från Socialdemokraterna säger i samma artikel i VT.
– Han kan kanske trolla fram en ny regering.

Några som inte förlitar sig på en trollkarl utan istället vill ta till gatorna mot det det borgerliga samhället är fackföreningarna, Skogs- och Träfacket sektion 1, samt Kommunal sektion 16. Demonstrationen samlas vid Hamnplan kl 11:45 för att 12:00 avgå mot Spötorget där tal kommer att hållas med bokbord, sång, kaffe och kaka.

Den 25 och26 april användes till att dela ut de sista flygbladen inför demonstrationen. På Gamleby marknad såldes det böcker och bjöds på kaffe i vårsolen. I samma tecken gick lördagen då böcker såldes och flygblad delades ut i Västervik.

Ove Gustavsson håller bokbord och bjuder på kaffe på Gamleby marknad.
Foto: nyttarbetarparti.se


Socialister håller bokbord och delar ut flygblad.
Foto: nyttarbetarparti.se


Läs mer:
Förstamaj-bladet
Läs VTs reportage om det inställda tåget

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER