RSS

En solig marknadsdag i Vimmerby

fre, jun 6, 2008

Aktiviteter, Nyheter

– Socialisterna fortsätter agitationen för ett rättvisare och jämlikare samhälle

Lördagen den 31 maj var det åter dags för marknad i Vimmerby. Socialisterna var där med böcker, kaffe och ett nytryckt flygblad mot den växande främlingsfientligheten. Marknadsförsäljare och besökare trängdes bland marknadsstånden i den varma sommarsolen. Det varma vädret till trots fanns det en hel del diskussionslystna marknadsbesökare som stannade upp vid marknadens socialistiska bord för att dricka kaffe och prata politik.


Nyanledda socialister förberedda med kaffe och flygblad. Foto: nyttarbetarparti.se

Det flygblad som delades ut tar upp Sverigedemokraternas arbetar- och invandrarfientliga politik och den breda arbetarrörelsen stora ansvar för att blåsa hål på missnöjespartiernas billiga politik;

”Det faktum att en minoritet av folket har berikat sig genom att öka klasskillnaderna vill Sverigedemokraterna aldrig prata om. De är därmed inget annat än ett borgerligt parti i mängden och deras medicin mot samhällsproblemen blir tandlös. Att skylla samhällsproblemen på invandringen är inte bara felaktigt utan skapar också motsättningar mellan arbetare som har samma intressen. En sådan splittring gagnar endast de 10 % av Sveriges befolkning som lägger beslag på en allt större del av den rikedom LO-kollektivets medlemmar producerar. Det är en förutsättning att vi som arbetar inom vården, omsorgen, skolan, industrin, affärerna, byggena eller tvingas gå arbetslösa håller ihop om vi ska kunna förändra vår situation. Vi behöver ökad jämlikhet och trygghet, minskade klasskillnader och rättvis fördelning av samhällets rikedom. Det har vi inte bara råd med, det är vår rätt! Utan vårt arbete stannar samhället. Vad vi behöver är ett nytt, levande och stridbart arbetarparti för att tillsammans kunna kämpa för en bättre framtid att födas, leva och bli gammal i!”


Foto: nyttarbetarparti.se

Efter några svettiga timmar i den stekheta solen med agitation, flygbladsutdelning och bokförsäljning packade Socialisterna ihop för att bege sig hemåt.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER