RSS

Ni samarbetar med våra värsta motståndare – Ove Gustavsson

Tack mina före detta kamrater inom LO-facket och Metall, ni politiker invalda i Västerviks kommunfullmäktige. Valet 2006 är historiskt. Arbetarrörelsen gjorde sitt sämsta val sedan den allmänna rösträttens erövrande i början av 1900-talet. I Västerviks kommun var det ännu sämre. Borgerligheten vann valet på en politik som innebär att stora delar av befolkningen, framförallt de som redan har det sämst, får det ännu sämre.

Tänk att ni skulle börja samarbeta med högerpartiet som har varit våra värsta motståndare i alla tider. Era förfäder vänder sig många varv i sina gravar, när Hjalmarssons partikamrater i riksdagen säljer ut våra gemensamma tillgångar, sänker skatten för de redan bottenrika. En satsning på Holiday Club i Västervik är som att skicka våra skattepengar till kapitalister i London och det tycker ni är bra. Naturligttvis röstade ni väl på högern i valet 2006, det som marknadsförts av högerledarna Reinfeldt och Hjalmarsson, detta köpte ni med hull och hår.

Tror ni som är pensionärer och invalda av socialdemokraterna, fackligt förtroendevalda som röstar med högerpartiet i Västerviks fullmäktige att vi hade haft fem veckors semester, allmän röstrött, sjukförsäkring, kollektivavtal, barnbidrag, allmän pension och a-kassa med mycket mer om våra förfäder röstat med högerpartiet som ni gör?

Ove Gustavsson, f.d ordförande i LO-sektionen
samt f.d ordförande i Västerviks Socialistförening

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER