RSS

Ove fick rätt, igen!

tor, Dec 11, 2008

Aktiviteter, Intervjuer, Nyheter, Texter

Ove Gustavsson, f.d ordförande Västerviks Socialistförening har för andra gången fått rätt mot Västerviks kommun och det engelska företaget Holiday Club. Nyttarbetarparti.se ringde upp honom för att höra vad han tycker om länsrättens dom.

Berätta om den senaste domen.
– Vi vann mot Västerviks kommun och Holiday Club. Länsrätten upphävde bland annat beslutet om markbytet, kommunen ville sälja marken för 2,50 kronor per kvadratmeter till Holiday Club. Detta hade varit ett krav från Holiday Club. Länsrätten upphävde även beslutet att Holiday Club skulle ha förköpsrätt till den multihall som kommunen skulle bygga för minst 80 miljoner kronor. Länsrätten ansåg därmed att kommunen ännu en gång gynnat ett enskilt företag.

Kommer du och Socialisterna kunna stoppa Holiday Clubs skövling av kommunen?
– Ja, det är jag övertygad om, säger Gustavsson med säker röst. Om dem inte bryr sig nu utan fortsätter ändå kommer jag att gå till polisen med detta. Jag vet inte om dem kan göra något, men det ställer till problem för dem som vill stjäla kommunens pengar.

Vad anser du att man borde göra med pengarna istället?
Gustavsson anser att pengarna som Hjalmarsson (moderat kommunalråd) vill skicka in i Holiday Club istället borde användas till att bygga ett nytt och fräscht äldreboende i Västerviks centralort. Man bör även bygga om slitna äldreboenden, som det i Överum.
– Det vore även bra om man såg till att vi fick mer personal i skolan, ungdomarnas resultat är redan idag förskräckligt låga och varenda skattekrona behövs!

Finns det något du vill säga till Harald Hjalmarsson och Thomas Kronståhl (Socialdemokraternas ledare) som drivit igenom besluten?
– Ja, de borde lära sig att följa de lagar de har att följa. De borde även sänka sina löner, anser Gustavsson som menar att de ändå inte gör någon nytta för kommuninvånarna.


Vill du läsa mer?
Läs intervju i VästerviksTidningen

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER