RSS

De fattigaste förlorar på Alliansen – Ove Gustavsson

Det finns saker som man är stolt över, så finns det saker som man skäms över. Den fasansfulla politiska utvecklingen kan man säkerligen känna olika för. Älskar man segregation, klassklyftor, slag och sparkar på de som redan ligger, ja då är man väl riktigt stolt och glad i dessa dagar, kan jag tänka mig.

Vad gjorde borgerligheten inför valet. Dukade de upp ett smörgåsbord av lösningar på samhällsproblem? Nej verkligen inte. Högern har varit konsekvent och prioriterat. Arbetslösheten skulle botas med högerns åtgärder. Skattesänkningar för de rika, attacker mot facket och mot de som har det sämst och pensionärerna. Läste i massmedia om en redovisning om tidigare riksdagsledamöter och deras pensioner, det är stor skillnad på de som arbetar och de som själva beslutar om sina egna pensioner.

Vår finansminister vinner i sin tur poäng på att skälla ut bankerna, fastän han inte viker en tum från utförsäljning. Den sittande regeringen har beslutat om avregleringar av statliga bolag. På den förre högerledaren Lundgren har kammen växt ordentligt, sedan han blev avsatt från den posten så tror han sig vara ägare av banken Carnegie, något för Hjalmarsson att kontakta för att få pengar att rusta upp Tjustbanan och E22 så att även vi boende i Västerviks kommun får en tågförbindelse och en väg som är värd namnet. Detta även med anledning av alla golfspelare och alla övriga som skall invadera Västervik när Holiday Club är etablerat här.

Sedan den borgerliga valsegern har det svenska skattesystemet blivit ett misch-masch. Inkomster beskattas olika beroende på om det är lön. Bara inkomster från arbete kommer i åtnjutande av jobbavdrag. Pensionärer få åka en annan skattefil tillsammans med sjuka och arbetslösa om inte nog med att de fått minskade ersättningar och höjda avgifter, också får betala högre skatt.

Välfärdsstaten byggdes upp av arbetarrörelsen för att det arbetande och det arbetslösa folket skulle få en chans till ett tryggare liv än vad den fria marknaden har att erbjuda. En fet plånbok skulle inte vara förutsättning för att leva ett drägligt liv.

Ove Gustavsson,
f.d ordförande Västerviks Socialistförening
samt tidigare ordförande Västerviks LO-sektion

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER