RSS

Rättegångarna avslutade

ons, mar 4, 2009

Nyheter

– Åklagaren yrkar på fleråriga fängelsestraff.

Tisdagen den 17 februari hölls den sista av tre rättegångsdagar mot nazister i Kalmar län. Den tredje dagen rörde en misshandel i Hultsfred som ägde rum i slutet av september förra året. Åtalade var Tobias Olofsson (Gunnebo) och Oliver Petterson (Hultsfred). Målsägarna var betydligt fler, ett helt gäng ungdomar hade den 26 september blivit misshandlade med baseballträ och tårgas.

Oliver Pettersson kommer till rätten här iklädd blåtira. Foto: nyttarbetarparti.se

Målsägande efter målsägande, många väldigt unga, rädda och osäkra ger en bild av ännu ett mindre skinande exempel på ”nationellt motstånd”. Det var fredag, ett 20-tal ungdomar förfestade i en lägenhet. 90-tals punkbandet, De lyckliga kompisarna skulle spela på Metropol. Till denna fest anlände Oliver Pettersson oinbjuden och kastades ut.
Oliver avhyses från festen som fortsätter. När de förfestande ungdomarna sedan begett sig mot Metropol möter dem Tobias Olofsson, klädd i mörka kläder. Han skall enligt rättegångens sju målsäganden ha ”knuffat sig rakt igenom vår grupp på runt 15 personer.”
Olofsson igenkänns och någon av ungdomarna kastar en flaska efter honom. Flaskan träffar inte men Olofsson går till attack med ett slagträ i aluminium. Några av ungdomarna springer andra gör det inte. En person springer iväg men snubblar och får ett slag i bakhuvudet, en annan blir slagen två gånger, en gång på armen och en gång på axeln. En av ungdomarna uppmanar sina vänner att inte fly, men ingen lyssnar. Han blir slagen på knät.
Tre av de sju målsägandena hade varit på en annan fest och var ute i Hultsfred vid samma tid för att möta en tjejkompis. Plötsligt möter dem de jagade ungdomarna som kommer springandes emot dem i panik. Ungdomarna frågar med andan i halsen:
– Har ni glasflaskor, har ni glasflaskor?!
När så inte är fallet uppmanar dem flyende ungdomarna de andra tre att göra som dem och springa. Så sker dock inte och snart kommer Olofsson hack i häl med sitt slagträ. Även dessa tre misshandlas av Olofsson och Pettersson som nu också anlänt med hjälp av bil. De tre blir slagna med baseballträ och sprayas med tårgas i ansiktet. Efter detta skall Pettersson och Olofsson åkt iväg i samma bil och skrikit ”hell seger”.

Domarna
Tisdagen den 3 mars offentliggjordes domarna mot Svenska motståndsrörelsen fem kämpar i Kalmar län. Jesper Ohlsson dömdes för vapenbrott, brott mot knivlagen, brott mot ordningslagen och märkesförfalskning till 5000 kronor i böter. Tobias Olofsson dömdes för misshandel, grov misshandel samt märkesförfalskning till ett års fängelse och 20 000 kronor i böter. Han dömdes även att betala över 31 000 tillsammans med den yngre förmågan Oliver Pettersson. Oliver dömdes å sin sida till ungdomsvård och 3000 kronor i böter för misshandel.
Joakim Wenell dömdes för misshandel, grov misshandel och våldsamt upplopp till 14 månaders fängelse samt 7100 kronor i böter. Wenell dömdes även till att betala 40 000 kronor tillsammans med Christopher Karlsson. Karlsson dömdes till 8 månaders fängelse för grov misshandel.

Vad dessa personer får ut av sin ”nationella kamp” och på vilket sätt denna ”kamp” försvarar ”Svenskarnas” intressen kvarstår som en gåta.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER