RSS

Socialisternas program

ons, maj 13, 2009

Aktiviteter, Nyheter

Då den första upplagan av Socialisternas program (antaget den 16 mars 2008 i Västervik) har tagit slut, är nu en andra upplaga tryckt. Den andra upplagan av programmet är tryckt i det vanliga a5-formatet men även i fickformat. Att beställa programmet är gratis.

Programmet beställer du genom att antingen maila till vastervik@nyttarbetarparti.se
eller ringa 070 78 65 840. Om du inte vill ha det i tryckt form kan du ladda ner det längst ner på denna sida.

Här följer programmets inledning:
Principen om enhet i arbetarklassen är Socialisternas utgångspunkt för all praktik. Enhet i arbetarklassen är förutsättningen för försvar av tidigare vunna segrar och offensiv för fortsatta landvinningar. Därmed avvisar Socialisterna all form av rasism och nationellt översitteri tillsammans med all diskriminering på grund av kön.
Klassamhällets motsättning står mellan produktionsmedlens ägare och icke-ägare, mellan fattiga och rika. Inte mellan kvinnor och män eller mellan svarta och vita. Socialisterna ser därför enandet av arbetarklassen över nations-, kultur- och könsgränser som sin främsta uppgift. Endast som enad, medveten och organiserad klass kan det idag splittrade arbetande och arbetslösa folket förändra sin situation och axla sin historiska uppgift: att avskaffa det på privategendomen och lönearbetet vilande borgerliga klassamhället.
Det arbetande och arbetslösa folkets kvinnor och män, svarta och vita, unga och gamla kan endast enas genom facklig och politisk praktik till försvar av gamla segrars landvinningar samt offensiv för fortsatta landvinningar.


Program för Socialisterna

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER