RSS

Ingen självkritik bland politiker – Ove Gustavsson

lör, jul 18, 2009

Krönikor, Texter


– en krönika av Ove Gustavsson, f.d ordförande Västerviks Socialistförening

I mars månad 2007, fattade Västerviks fullmäktige ett beslut, om att tillsammans med Holiday Club satsa på Golfbana och en badanläggning för kostymnissar. För detta beslut röstade 62 ledamöter. Endast en ledamot röstade emot, Johannes Regell från Socialisterna i Västervik. Vi Socialister insåg i ett mycket tidigt skede, efter en noggrann genomläsning, att detta var en mycket dålig satsning för skattebetalarna i Västervik. Detta med hänvisning till dem 43 miljoner som Nutek skänkt till Holiday Club.

Det är skrämmande att inte 62 så kallade politiker inte kan kommunlagen. De har nu blivit dömda fyra gånger bara i detta ärende, i länsrätten och i kammarrätten. Men fortfarande sitter dem kvar i politiska nämnder och styrelser och fattar beslut. Ingen självkritik, tyvärr.

Jag har skrivit i en tidigare insändare, att Hjalmarssson inte klarar av uppdraget som kommunalråd och att han i stället borde använda sin tid åt att skala potatis på restaurangen i Tindered, ett utmärkt ställe att anställa 61 av sina kamrater i fullmäktige. Men ordspråket säger att ju flera kockar desto sämre soppa. Detta skulle säkert bli dåligt för restaurang Tindered. Men mycket bra för Västerviks kommun och dess invånare. Med andra beslutfattare kunde det byggas äldreboende. Som uppfyller dagens standard, mat som lagas i anslutning till kunden, ingen kyld mat. Att alla pensionärer skall få möjlighet att vistas ute varje dag efter eget önskemål. Flera vuxna i skolan. Bättre skolmaterial. Aktiva åtgärder för att avskaffa arbetslösheten, då särskilt för ungdomar. Aktivt arbete för vettig standard på vägar och järnvägar i kommunen och även till och från Västervik.

Ove Gustavsson,
f.d ordförande Västerviks Socialistförening
och tidigare ordförande Västerviks LO-sektion

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER