RSS

Insamling till Lagenaarbetarna

mån, aug 10, 2009

Aktiviteter, Nyheter

– Socialisterna i Västervik skramlar utanför Systembolaget

Lördagen den 8 augusti inledde Västerviks socialister sin kampanj för att hjälpa till att betala det skadestånd som väntar arbetarna på Lagena. Arbetarna på Lagena kommer med stor säkerhet tvingas betala ett skadestånd på runt 200.000 kronor för att dem försvarade sina jobb och tillkämpade arbetsvillkor.

Insamling utanför Systembolaget i Västervik. Foto: nyttarbetarparti.se

Det faktum att arbetare döms till böter för att försvara sina mest närliggande intressen visar tydligt att vi inte kommit så långt i dagens Sverige som vi ibland vill tro. Varför är det ok att ett företag försöker sänka löner för att öka sina vinster men inte ok när arbetare försvarar sina villkor eller kämpar för högre löner? Svaret är enkelt; På grund av att vi lever i det borgerliga samhället, under dess lagar och stat. Kort sagt, vi lever under den borgerliga ordningen. Strejken på Lagena bröts med hot om våld från ”ordningens” upprätthållare, polisen. Arbetsdomstolen skall nu straffa Lagenas arbetare för deras ovilja att krypa.

Västerviks Socialistförening ser det som en plikt för socialister och andra som sympatiserar med arbetarrörelsens sak att dra sitt strå till stacken. Lagenaarbetarna skall inte stå ensamma och inte en krona av skadeståndet skall betalas av dem!

Visa ditt stöd, skänk ett bidrag!
Sätt in pengar på Lagenaklubbens postgiro: 134456-3

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER