RSS

Vi stödjer medborgarnas återöppnande av fritids Romano Trajo – Kalmars och Västerviks socialistföreningar

I Lund har den prisbelönta men numer nedlagda fritidsgården Romano Trajo öppnat igen. Detta efter att nätverket Lundabor mot Nedskärningar tillsammans med före detta fritidselever ockuperat byggnaden och helt enkelt själva öppnat sin fritidsgård igen. Nu har polisen vräkt dem från fritidshemmet med våld.


Den plats där fritidsgården tidigare hölls öppen.
Foto: nyttarbetarparti.se

I Lund, som är en svårt segregerad stad, behövs en fungerande fritidsverksamhet. Romano Trajo har fungerat som ett socialt center, dit barn och ungdomar har kunnat komma och umgås. Det är för oss en skam att politikerna i Lund verkar bry sig mer om att höja sina egna löner och bygga lyxbostäder för de redan rika än att behålla viktiga sociala projekt i förorterna och rusta upp och bygga nya billiga lägenheter.

Den 18 augusti stormade polisen fritidshuset och grep de 10 personer som var i lokalen för grovt olaga intrång. I samband med det tumult som blev när barn och ungdomar tillsammans med vuxna protesterade mot att polisen återigen stängde lokalen och dess sociala verksamhet pepparsprayades en, enligt vittnesuppgifter, åttaårig flicka av ordningsmakten.

Kalmars och Västerviks Socialistföreningar stödjer ockupationen och tar skarpt avstånd från politikermas beslut att skära ner på offentlig verksamhet i kristider. Vi stödjer medborgarnas kamp för ett samhälle där alla kan ges möjlighet till en meningsfull fritid, även i arbetarområden.

Med stridbara hälsningar,
Kalmars och Västerviks Socialistföreningar


För mer läsning:
Lundabor mot nedskärningar

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER