RSS

Jacob Hoffsten – Sverigedemokraterna och våldtäkterna (video)

tor, Dec 10, 2009

Tal

Tal hållet på torgmöte den 10 december 2009 av Jacob Hoffsten, styrelseledamot i Västerviks Socialistförening. Mötet hölls på Spötorget i Västervik i samband med en demonstration mot våldtäkter och hårdare samhällsklimat.

Då tänkte jag som er konferencier för i kväll säga några ord.

Jag tror att det finns en väldigt stor fara i arbetarrörelsen inte för fram en radikal samhällskritik. För att om vi inte gör det, då gör någon annan det.
Under den debatt som fördes i VästerviksTidningen under rättsprocessernas gång visade sig Sverigedemokraterna direkt. Istället för att debattera mäns övergrepp mot kvinnor handlade debatten om invandrares övergrepp mot svenskar.

Istället för att diskutera stöd för offer, hårdare samhällsklimat, lösningar på problem med otrygghet och bristande framtidstro bland både vuxna och unga medborgare diskuterades invandring, mångkultur och utvisning. Som om det hade med saken att göra? Som om våldtäkter är mindre avskyvärda när svenska män våldtar?

Som socialist är det för mig en plikt att visa avsky mot alla samhällsproblem oavsett om det rör sig om våldtäkter, massarbetslöshet och nedskärningar. Det är inte bara en plikt för att problemen är verkliga utan även för att vi aldrig tänker låta Sverigedemokraterna ta över samhällskritiken! Då är vi illa ute.

Nej till våldtäkter och nej till ett hårdare samhällsklimat!

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER