RSS

Agitation på Folkungaskolan

tis, mar 9, 2010

Aktiviteter, Nyheter

– Socialisterna i Linköping öser på

Tisdagen den 9 mars deltog Linköpings Socialistförening på ”Skolan är vår”, ett arrangemang under kvällstid för Folkungaskolans gymnasieelever. I ett klassrum sattes det upp ett bokbord samt en ”diskussionshörna” där många intressanta samtal om välfärdsfrågor och även om oss som organisation fördes.


Även SSU och Moderata Ungdomsförbundet deltog i arrangemanget, men det var bara Linköpings Socialistförening som representerades av elever från skolan. Mest anmärkningsvärt var det att MUF hade hämtat sina representanter från Malmö och Stockholm.

Trots att man hade skickat några av sina högst uppsatta medlemmar hade ungmoderaterna stora problem att i offentlig debatt i skolans aula försvara den liberala ”frihetspolitik” som de förespråkar. Ännu svårare hade de att bemöta den statistik som visar att det inte finns något vetenskapligt samband mellan avregleringar, BNP och välstånd. Vad man kan tycka är vansinnigt är inte att detta icke-existerande samband används flitigt som ett argument i den politiska debatten från Alliansens sida, utan att det inte görs mer från den rödgröna ”oppositionen” för att dementera detta.

Någonting som var mer underhållande än oppositionens sorgliga ”alternativa lösningar” var vice ordförande i MUF-Malmö, Noria Manouchis utläggning om att de höga skatterna och framförallt arbetsgivaravgiften tvingade ungdomar att fly till Danmark för att få jobb. Retoriken brast lite på det faktum att skattetrycket i Danmark är högre än vad det är i Sverige. Således hjälpte man till att motbevisa sig själva.

Närvaron på gymnasieskolan var en del i vår pågående kampanj för att väcka opinion mot nedskärningarna i vården, skolan, omsorgen och för ett rättvisare samhälle där allmännyttan sätts i första rummet. Som ett fortgående led i denna kampanj kommer vi att anordna torgmöten varannan lördag med start den 27 mars, klockan 13:00 på Trädgårdstorget i Linköping.?

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER