RSS

Protester mot stängning av vårdcentral i Malmö

ons, apr 21, 2010

Aktiviteter, Nyheter

Foto: nyttarbetarparti.se

Nätverket för gemensam välfärd i Malmö genomförde torsdagen den 15 april protester mot den beslutade stängningen av Lindängens vårdcentral.

Arrangemanget samlade drygt ett 50-tal boende och aktiva ur nätverket som höll tal och visade sitt missnlöje mot Region Skånes beslut att lägga ner vårdcentralen. Malmös lokalgrupp av Socialisterna är emot alla typer av nedskärningar av det offentliga och var därför på plats för att stödja nätverket för gemensam välfärd i deras arbete att stoppa nedskärningarna i Lindängen.

Det är ett falskt påstående att vi idag inte har råd att finansiera välfärden i Sverige. År 2009 avslutades med aktieutdelningar på över 100 miljarder i de svenska storföretagen. Det som snarare sker i Sverige är att kommuner och landsting får mindre pengar av regeringen samtidigt som den sänker skatterna för de rikaste. Vi kräver ett stopp på nedskärningar och menar istället att man bör satsa och anställa fler inom vård, skola och omsorg. Anställ bort arbetslösheten och bygg ut det offentliga för en väl fungerande välfärd för alla!

Malmös lokalgrupp av Socialisterna

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER