RSS

Högerpolitik när den är som bäst – Ove Gustavsson

sön, jun 13, 2010

Krönikor, Texter

Partierna i Alliansen både lokal och centralt letar alltid efter argument för att svälta ut pensionärer, sjuka och arbetslösa. Från centralt håll har dessa ständiga neddragningar pågått de senaste fyra åren och från lokalt håll har detta pågått i åtta år.

Den högsta arbetslösheten i vårt land sedan detta började mätas. Nu har vi en arbetslöshet på 30 procent för våra ungdomar som nu i dagarna slutar skolan. Det första dom får göra är att gå till socialen och söka socialbidrag efter tretton år i skolan. Detta är högerpolitik när den är som bäst!

Sänkt ersättning till dom arbetslösa och sjuka, låga pensioner och orättvis skatt för pensionärer, omoderna äldreboenden som behöver byggas om, men inga beslut fattas. På kommunal nivå privatiseras det allra mesta så att en pensionär nu har 10 företag att välja mellan för sin omvårdnad, som om detta vore lätt att välja!?

Har dom som tidigare utfört detta arbete misskött sig? Städning i privat regi, hade även denna personalen misskött sig? Den nuvarande regeringen har tagit ifrån oss det mesta, vår a-kassa, vår sjukförsäkring, dom rear ut våra statliga företag som gått med vinst. Med deras vinster kunde ha gett oss medborgare en någorlunda dräglig standard. Men nu går det mesta av deras vinster till Danderyd eller Täby.

Ove Gustavsson,
fd. ordförande Västerviks Socialistförening,
tillika tidigare ordförande i Västerviks LO-sektion

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER