RSS

Tack alla arbetslösa och sjukskrivna – Erik Lundgren

fre, sep 17, 2010

Krönikor, Texter

Till alla er som tycker att ni har fått det rätt så bra de senaste åren med jobbskatteavdraget: Kom ihåg att när ni möter någon sjukskriven eller arbetslös, gå då fram och tacka den personen.

För om de inte ”frivilligt” hade gått med på att sänka sin ersättning och försämra sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen, så hade inte alla vi andra som har jobb fått sänkt skatt! För ni vet väl att pengarna togs från dessa försäkringar och att man tog bort förmögenhetsskatten och fastighetsskatten för att finansiera jobbskatteavdraget och de övriga skattesänkningarna?

Så nästa gång ni är ute, gå fram till de arbetslösa och sjukskrivna och tacka så mycket. Säg samtidigt att ni tänker rösta på Alliansen så att de troligen får sänka sin lilla ersättning igen, det är väl ändå okej?

Vill ni inte gå ut på stan så garanterar jag att ni har någon arbetskamrat, släkting, eller kanske någon granne som är arbetslös eller sjuk.

Skulle ni nu inte klara av detta med att tacka någon som har blivit drabbad, så kanske ni ska ta er en funderare på hur ni ska rösta den 19 september.

Erik Lundgren,
klubbordförande på Fönsterfabriken i Överum
tillika aktiv inom GS-fackets avd. 4

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER