RSS

Minnesmanifestation för Sture Larsson

lör, maj 14, 2011

Aktiviteter

Lördagen den 14 maj höll Västerviks Socialistförening en minnesmanifestation på Västerviks Nya kyrkogård. Manifestationen skedde till minne av Västervikssonen Sture Larsson och de fyra andra arbetare som mördades av kommenderad militär i Ådalen 1931.

Foto: nyttarbetarparti.se

Manifestationen leddes av Johannes Regell, ordförande för Västerviks Socialistförening. Regell höll ett kortare tal som behandlade Ådalenhändelsernas bakgrund, Stures liv och begravning. Talet handlade även om vikten för vår tids arbetarrörelse att ta upp kampen om historien och inte låta arbetarrörelsens motståndare skriva om dess historia.

Fansänkning över Sture Larssons grav. Foto: nyttarbetarparti.se

Det är av högsta vikt att händelser som den i Ådalen 1931 inte faller i glömska. Det är inte bara vår plikt att hedra vår rörelses döda, det är även avgörande för vår rörelses framtid.
Våra motståndare försöker skriva om historien och sudda ut de händelser som format den. Kampen om vår historia är det samma som kampen om vår framtid, om vi släpper historien och låter oss bli historielösa förlorar vi också framtiden.

Efter talet lades en minneskrans på Sture Larssons grav. De röda fanorna sänktes över graven och deltagarna höll en tyst minut. Mötet avslutades med allsång av Internationalen.

Video:

Läs talet här

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER