RSS

Höga hyror kalla golv – Johannes Regell

tis, okt 11, 2011

Krönikor, Texter

Jag bor i bostadsområdet Midgård i Västervik. Midgård har mer än 500 lägenheter, jag vet inte exakt hur många grannar som fyller dessa. Här bor jag med min dotter. Det finns många fina grönområden och lekplatser att leka i på sommaren. Stämningen i området är god och jag hälsar på de flesta av mina grannar. Jag trivs här och dagis ligger i andra änden av mitt hus.

Foto: nyttarbetarparti.se

Nu är det oktober 2011 och hösten är här. Jag tycker hösten är en fin årstid när löven faller och det mörknar. Bor man på Midgård märks höstens ankomst också på annat sätt. Förutom att de många träden ändrat färg och nu fäller sina löv tvingas man också gå med raggsockor inomhus. Varför? Därför att Västerviks kommunala bostadsbolag som driver Midgård inte behagat sätta på värmen än. Alla element i min tvåa står på full effekt men är ändå iskalla.

Detta irriterar mig väldigt mycket. Inte bara därför att jag tycker att man för över 4 600 kronor i månadshyra skall kunna slippa frysa inomhus när hösten kommer. Jag blir även irriterad därför att lekparken där min dotter leker är trasig, gungbrädan har varit trasig i över ett år, spikar sticker ut i trappan till rutschkanan och staketen runt gungorna saknar brädor. Jag blir irriterad för att jag vet att alla mina grannar också betalar höga hyror för kalla lägenheter och dålig skötsel av området. Jag blir irriterad när jag tänker på att snart tar vintern över efter hösten och då kommer sandningen vara dålig och mina äldre grannar kommer därför inte kunna gå ut när dem annars skulle vilja. Jag blir irriterad på detta därför att jag vet att det inte är vaktmästarnas fel, dem hinner helt enkelt inte med. Jag blir irriterad när jag tänker på allt detta och mycket mer och samtidigt vet att hyran höjs för varje år som går.

Med detta skrivet ställer jag mig frågan om det inte vore dags att gå samman kring allt detta? Vår hyresvärd går med stora vinster och jag anser att vi har rätt till bättre boende, det är som sagt 2011.

Johannes Regell,
ordförande Västerviks Socialistförening
tillika ledamot i Västerviks kommunfullmäktige

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER