RSS

Uttalande om nedskärningar och nedläggnignar inom KLT – Västerviks Socialistförening

I början av maj gav Landstingsstyrelsen klartecken för Kalmar Länstrafiks (KLT) sparåtgärder för att komma tillrätta med det stora budgetunderskottet på 56 miljoner kronor. I ren panik letar nu KLT och Trafikstyrelsen efter kraftiga besparingsalternativ.

Resecentrum Västervik. Foto: nyttarbetarparti.se

Chockhöjning av biljettpriserna, borttagande av dagstidningar ombord på bussarna och avskaffande av populära rabattkort (som gav för mycket rabatt). Alla utom två resecentrum i länet skall dessutom stängas.
I den nyliberala marknadsekonomin, där all välfärd och samhällsservice slaktas för att hålla budget eller öka vinsten, lämnas inte ens kollektivtrafiken ifred.

En stängning av en serviceinrättning såsom Resecentrum i Västervik kommer inte bara att drabba resenärer och kommuninvånare, utan också chaufförer som mister ett fikarum att ta en välbehövlig rast i efter en lång dag på vägarna. Personal blir av med jobben och spär på den redan skyhöga arbetslösheten i Västervik och de övriga orterna i länet.

Orsaken till det stora underskottet, kan inte vara Resecentrum, då det funnits sedan 1994. Ett havererande biljettsystem som blöder pengar, samt stora felsatsningar av KLTs styrelse och direktör är snarare problemet. Anser inte landstinget Kalmar län och regionförbundets ordförande (vår egen Harald Hjalmarsson) att våra kommuninvånare har rätt till samma service som man har i alla andra län i detta land? Skjut då till mer pengar! Är det rättvist, att av Kalmar läns medborgare, skattebetalare, skall få betala priset för detta skojeri med kraftig försämrad service, och dyrare biljettpriser?

Mot avvecklingen av vår del av landet reser vi krav på ökade offentliga investeringar, satsningar på infrastruktur, bostadsbyggande och för mer personal inom skola, vården och omsorgen.

Vi stödjer helhjärtat det upprop som startats av personalen vid de olika resecentrumen!

Med kamratliga och stridbara hälsningar,
Ledningen för Västerviks Socialistförening,
Johannes Regell (ordf.), Alexandra Isaksson, Tobias Nilsson (sekr),
Jacob Hoffsten, Niklas Strömberg och Albin Jansson,
juni 2012

Upprop från samtliga i Kalmar Län

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER