RSS

Dagen då Socialdemokratin dog i Västervik – Jan-Gunnar Johansson

Jag trodde aldrig att detta kunde hända, (s) och (m) går hand i hand med en gemensam budget, något helt otroligt håller på att ske på den politiska scenen i Västervik. Tänk efter en stund, det finns en majoritet i Västerviks kommunalfullmäktige, den så kallade alliansen innehar den här majoriteten. Övriga partier befinner sig i opposition! Var finns den? Var finns oppositionens alternativ? Förmodligen finns varken det ena eller det andra. Ett ypperligt läge för nyval borde vara det enda alternativet.

I bilden: Harald Hjalmarsson (m) till vänster Tomas Kronståhl (s) till höger.
Foto: Ola Mårtensson

Vi har sett allt för många bevis på detta nu, nedskärningar inom de flesta förvaltningar, anställda som mister sin möjlighet till utkomst och därmed ställs utanför samhället. Vem var det som började tala om ”utanförskap”? Jo det var alliansen. Nu går Tomas Kronståhl hand i hand med Harald Hjalmarsson. Den moderatledda ekonomiska politiken har plötsligt blivit socialdemokraternas ledstjärna i Västervik. Därför kommer antalet människor som ställs i utanförskap att öka i Västervik.
Tomas Kronståhl har aktivt bidragit till detta!

Socialdemokratin i Västervik är död, det har följande uttalande från Kronståhl lagt grunden till, i ett citat från artikeln i VT säger han följande: ”När det uppstår en sådan här situation får både M och S lägga ideologierna åt sidan och sätta sig ner tillsammans, säger Kronståhl”.

En äkta Socialdemokrat kan aldrig lägga sin ideologi åt sidan, men det har nog aldrig Kronståhl fått lära sig. Och till på köpet befinner han sig i opposition, då han skulle kunna komma med ett eget alternativ till Hjalmarssons budget. En moderat har ingen annan ideologi än det egna ekonomiska vinnandet, ordet solidaritet existerar inte i Hjalmarssons parti, där gäller i stället ”valfrihet”. Men då ger Tomas Kronståhl avkall på sin ”ideologi” och lägger den åt sidan för att rösta på högerns alternativ.

Det är dags nu Tomas Kronståhl, lägg av med den moderatvänliga politiken eller avgå omedelbart. Varför vill du rasera
socialdemokratin i Västervik? Ta i stället din ”mats” ur skolan och gå med i nya moderaterna, där kanske du gör mer ”nytta” än inom rörelsen.

Är verkligen alla inom arbetarrörelsen i Västervik eniga om det här? I så fall stämmer överskriften och kommer att gå till historien som torsdagen den 14 juni 2012 då socialdemokratin i Västervik dog!

Jan-Gunnar Johansson,
Oberoende debattör, tidigare fackligt aktiv inom Kommunal,
Västervik,
juni 2012

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER