RSS

Hundratals västerviksmedborgare på marsch mot nedskärningarna

mån, maj 6, 2013

Aktiviteter, Västervik

Lördagen den 4 maj höll Västerviksupproret sin andra massaktion mot nedskärningarna inom barnomsorgen och skolan. Denna gång var det dags för en demonstration genom centrala Västervik och möte i Stadsparken. Hundratals västerviksmedborgare slöt upp i stekande vårsol.

Västerviksupproret på väg till Stadsparken. Foto: nyttarbetarparti.se

Flera medborgare som var ute och lördagshandlade i solskenet anslöt sig till tåget medan det passerade centrum. Väl uppe i Stadsparken slog sig deltagarna ner för att lyssna på tal av Peter Iselau, en av de föräldrar som dragit igång upproret.

Socialister i tåget. Foto: nyttarbetarparti.se

Iselau höll ett mycket engagerat tal som gång på gång avbröts av spontana applåder från deltagarna. Han uttryckte att han var stolt och glad över alla som deltagit och deklarerade att ”vi inte skall ge upp, inte ge politikerna en enda paus.”

Iselau kommenterade sedan politikernas hållning, att i första hand satsa på gott företagsklimat i kommunen och se det som en förutsättning för att sedan säkra god barnomsorg och skola. Han pekade då på olika kommuner med olika politiska ledningar och hur man förhöll sig till dessa frågor, samt huruvida inte tillgång till vettig barnomsorg är en avgörande förutsättning för ett fungerande näringsliv i kommunen.

I Solna ligger man 1:a i rankning vad det gäller att vara företagsvänliga, men man har helt glömt bort barnomsorgen.
Det verkar som att man i många kommuner endast satsar på det som de styrande politikerna är intresserade av.

Peter Iselau talar vid mötet. Foto: nyttarbetarparti.se

Iselau lovade åter igen att upproret inte skulle ge upp utan snarare trappa upp. Ett nytt stormöte skall hållas i höst då samtliga partier i fullmäktige skall bjudas in att närvara.

Läs mer:
Stöduttalande från Västerviks Socialistförening till upproret
Västerviksupproret på Facebook

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER