RSS

Rikard Altin – Sundsvall är inte till Salu!

sön, Nov 3, 2013

Tal

Tal hållet av Rikard Altin, aktiv medlem av Sundsvalls Socialistförening lördagen den 26e oktober 2013 på Stora Torget i Sundsvall.

Kära Kamrater!
Detta är andra gången på kort tid som vi samlas, för att visa att vi inte tänker godta denna nedmontering av vårt gemensamma välfärdssystem!
Det är andra gången av tusen till. För våra protester tänker aldrig upphöra och våra arga röster kommer aldrig tystas.

Det är för alla våra kamrater som har blivit offrade på den marknadsliberala vågskålen jag står här idag, som vi står här idag.
Det är på tiden att vi talar sanning! De människor som är i störst behov av vård är oftast de människor med minst ekonomisk köpkraft, med andra ord går den bästa vården till den med största bankkonto, inte den som är i störst behov.

När barn får möjlighet att välja skola är det inte på lika premisser för alla samhällets barn, man gallrar ut arbetarklassens barn. När vi åker tåg från punkt A till punkt B sker detta på, i princip, samma sätt som för tjugo år sen. Enda skillnaden är att ingen vill ta ansvar för järnvägen men ALLA vill ta våra surt förvärvade pengar.

När man argumenterar för en privatisering av äldreomsorgen pratar man om en undermålig kommunal verksamhet, men man nämner aldrig varför. Att man i årtionden har skurit och hackat sönder, strypt det ekonomiska flödet och tvingat hela verksamheter på knäna talas det väldigt lite om.

Då är det viktigare att prata om kundbemötande och valfrihet. Frihet för vem frågar jag då? Vad ska vi med valfrihet till om valet står mellan ett dåligt eller ett sämre val? Vart var min valfrihet när man valde att sälja ut norrlandsforsar? När man började jaga arbetslösa med blåslampa? När man trasade sönder vårt skolsystem? När äldreomsorgen mer började likna förvaring och inte vård? Bespara mig allt detta! Jag väljer hellre en välfärd på lika vi llkor för alla samhällets medborgare! Jag väljer en kamp för välfärdskampanjen! En kamp MOT ett Sundsvall till salu!

Rikard Altin håller låda.
Foto: nyttarbetarparti.se

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER