RSS

Helg med föreläsning och årsmöte i Arbetarrörelsens bokcafé

fre, feb 28, 2014

Aktiviteter, Västervik

8 mars har varit den internationella kvinnodagen sedan Socialistiska internationalens kongress i Köpenhamn 1910. Man beslutade då att göra dagen till en internationell kampdag under parollen: ”Rösträtt för kvinnor skall ena vår styrka i kampen för socialism.” Detta år firar Västerviks Socialistförening den internationella kvinnodagen genom att anordna en föreläsning under temat ”Är det synd om kvinnorna?”.

Föreläsare är Rebecca Hybbinette, 64 år från Stockholm. Rebecca har ett långt politisk liv bakom sig med aktivism inom arbetarrörelsen, kvinnorörelsen såväl som fredsrörelsen. Hon är även fil.dr i politisk filosofi, lektor i filosofi samt adjunkt i religion och historia. Hon är idag förtfattare och har tidigare arbetat som journalist och tolk.

Föreläsningen hålls i Arbetarrörelsen Bokcafé, Vimpelgatan 9a (se karta) klockan 18:00 lördagen den 8 mars.

Söndagen den 9 mars firar Västerviks Socialistförening sitt 11 årsmöte med sedvanliga årsmötesförhandlingar, gemenskap och smörsgåstårta. Årsmötet hålls också i Arbetarrörelsen bokcafé och börjar klockan 14:00.

Om du är intresserad av att hjälpa till med styrelsearbetet eller vill nominera någon annan till styrelsen, ta kontakt med Jacob Hoffsten, 076 83 48 676 eller maila till vastervik@nyttarbetarparti.se

Anmälan sker snarast dock senast torsdagen den 6 mars till antingen Johannes Regell, 073 63 57 710 eller till vastervik@nyttarbetarparti.se. Meddela även om du är i behov av någon form av specialkost.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER