RSS

Ove Gustavsson till EU-parlamentet 2014!

tis, mar 25, 2014

Aktiviteter, Nationellt, Politik

Det är Europaparlamentsval den 25e maj. Ett val som de flesta inte röstar i. I år finns ändå en anledning att göra detta. Ove Gustavsson till Bryssel!


Vem är Ove, och varför borde vi skicka honom till Bryssel?

Ove Gustavsson, även känd som ”bruksortsrebellen”, föddes den tjugotredje november 1938. Han är gift sedan femtio år och har fyra vuxna barn, nio barnbarn och tre barnbarnsbarn. Vid trettio års ålder började Ove engagera sig i fackliga frågor. Han satt då i Metalls styrelse i Ankarsrum, där han arbetade som regionalt skyddsombud och besökte olika företag i Vimmerby och Västerviks kommun. 1988 blev Ove LO-fackets ordförande i Västervik. I sitt uppdrag representerade han samtliga fack anslutna till LO i kommunen. Detta arbete fortsatte Ove med fram tills 2003, då han gick i pension. Engagemanget slutade dock inte där för vår bruksortsrebell – sedan pensionen har Ove bland annat även varit PRO(pensionärernas riksförbund)-ordförande i Ankarsrum.

Ove Gustavssons politiska historia tar avstamp hos Socialdemokraterna, där han var aktiv mellan 1982 och 1995. -95 gick Ove dock ur partiet då han kommit till insikt om att Socialdemokraterna ”förde fel politik”. Denna insikt stärktes av hans åsikter om Göran Persson, som ”tänkte mer på sig själv än något annat”. Detta tog sig enligt Ove även uttryck i kommunfullmäktige i Västervik, där de Socialdemokratiska ledargestalterna drev en politik liknande Perssons. När Ove lämnade partiet fortsatte Ove dock sitt fackliga arbete, och 2003 träffade han, i samband med ett informationsmöte på gymnasiet, en ung socialist vid namn Johannes Regell. Ett år senare bildade Regell Socialisterna – Välfärdspartiet, och Ove var inte sen med att ansluta sig: Han hade hittat sin politiska hemvist, och har nu i tio år varit verksam i partiet.

Varför borde då Ove åka till Bryssel? Svaret är ganska enkelt. Det behövs en socialistisk bruksortsrebell i EU-parlamentet. Ove kommer ”göra EU mer rättvist, han kommer kämpa för att minska arbetslösheten, och i förlängningen medverka till att skapa en rättvisare värld”. Ove har hela sitt vuxna liv kämpat mot de mäktiga, för den lilla människans rätt. I EU-parlamentet kommer han fortsätta sitt arbete mot pamparna och för ett rättvist samhälle. Han kommer vara en nagel i ögat på makteliten – en mardröm för De som endast vill sko sig själva. Ove är en äkta arbetarrörelsekämpe från barnsben till pensionärsben. En sann working class hero!

För att beställa valsedlar för att kunna rösta Ove Gustavsson:
Ring eller smsa 0762-883310
Eller maila: vastervik@nyttarbetarparti.se

Rösta rätt den 25 maj!

Ove-Axplock från VästerviksTidningen:

VT 050316.


VT 061120.


VT 080406.


VT 080620.


VT 091029.


VT 090316.


VT 090529.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER