RSS

Åkesson törs inte debattera – Socialisterna svarar med torgmöte

sön, apr 27, 2014

Aktiviteter, Västervik

Då Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson inte vill möta Socialisternas Johannes Regell i debatt i Västervik, organiserar föreningen ett alternativt torgmöte istället. Torgmötet kommer hållas vid samma tid som Sverigedemokraternas möte, fast på annan plats. Syftet, uppger Socialisterna, är att ”dra mer folk och visa på att arbetarrörelsen har egna och bättre svar på vår tids samhällsproblem”.

Åkesson svarade utmaningen till debatt genom att via sin pressekreterare Linus Bylund uppge att han ”inte har tid” – trots att han inte skall längre dagen därpå än till grannkommunen Vimmerby. Det var då Socialisterna bjöd in LO, Byggnads, Kommunal, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet för att organisera ett gemensamt torgmöte under kravet: För allas rätt till arbete och välfärd. Tills idag (söndag) har endast Kommunal och Vänsterpartiet besvarat inbjudan med att tacka ja. Övriga är enligt Regell ”välkomna att ansluta sig så snart de funderat färdigt över om de står upp för allas rätt till arbete och välfärd”.

Torgmötet kommer hållas på Stora torget klockan 18:00. Jimmie Åkesson kommer tala på Spötorget vid samma tid.

Socialisterna uppmanar alla västerviksmedborgare som sluter upp bakom kravet för allas rätt till arbete och välfärd, att delta vid mötet samt att sprida ordet för att hjälpa till.

Intervju med Johannes Regell:
Socialisterna kastar handsken mot Jimmie Åkesson

Lokalmedia om Åkessons besök och torgmötet:
SD-ledaren till Västervik
Regell utmanar Åkesson
De ordnar torgmöte – samtidigt som Jimmie Åkesson
Socialisterna håller torgmöte i Västervik samtidigt som SD

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER