RSS

Rösta i årets två val, rösta för arbete och välfärd! – Ove Gustavsson

De rika och superrika befinner sig i kris, enligt många den djupaste krisen sedan depressionen på 1930-talet. Krisen är inte en avvikelse från ett perfekt system, den är ett resultat av kapitalismen själv. När skall det svenska folket vakna? När skall demonstrationer mot alla orättvisor som regeringen Reinfeldt beslutat om fylla våra gator?

I bild: Ove Gustavsson, Socialisterna – Välfärdspartiets kandidat i EU-valet.
Foto: nyttarbetarparti.se

I vanlig ordning tvingas arbetarklassen betala det kalas som pågått i decennier av ökade vinster, aktieutdelningar och spekulationer. Arbetarklassen tvingas å ena sidan betala genom massarbetslöshet (ca 20 procent för ungdomar och ca 8 procent för äldre). Detta för att rädda vad som räddas kan av företagens vinster. Men också å andra sidan genom att skattepengar som borde användas till den hårt nedskurna offentliga sektorn – för att skapa arbete inom skola, vård och omsorg nu går till att rädda bankernas vinster.

Nu för tiden är tydligen alla partier som har plats i Riksdagen överens om att detta med RUT-avdrag är bra – alltid skönt när någon annan städar ens bostad. Inte nog med att dessa ledamöter är överbetalde de är också lata! Varken riksdags- eller landstingsledamöter behöver bekymra sig för att söka jobb efter sin mandat period – genom beslut fattade av de själva är de försörjda livet ut.

Det är hög tid att svenska folket lämnar åskådarläktaren och återtar initiativet för att med offensiva krav möta de prövningar vi står inför. Det är dags att gå till valurnorna den 25 maj och i EU-valet rösta på Ove Gustavsson för Socialisterna – Välfärdspartiet – mot högerregeringens klassamhälle. Arbetarklassen skall inte betala en kris kapitalet skapat! Den 14 september är det åter val, då till kommuner och landsting. Då är det dags att rösta på Socialisterna i Västervik med Johannes Regell i spetsen.
Detta för att få bort arbetslösheten, skapa värdig välfärd för medborgarna samt en aktiv arbetsmarknadspolitik. Över 200 000 arbetstillfällen har skurits bort sedan 1990-talet och måster återskapas där behoven är som störst inom den underbemannade skolan, omsorgen och vården. Rättvisa skatter och avskaffad straffskatt för pensionärer. Varför skall pensionärer tvingas åka i annan skattefil tillsammans med cancersjuka och arbetslösa (som redan fått minskad ersättning och höjda avgifter) tvingas betala högre skatt?

Dom fattiga går med trasiga skor. Varför är det så?

Ove Gustavsson,
Socialisterna Välfärdspartiets kandidat i EU-valet,
Ankarsrum,
maj 2014

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER