RSS

INGET MER ARVODE PÅ SOLSEMESTERN – A.SÖDERGREN & J. REGELL

Det är skillnad på folk och politiker, det påminner politikerna om hela tiden. Politiker brukar prata om politikerförakt, men hur är det med ”väljarföraktet” – politikers förakt för medborgarna? Det går bra för politiker att tala om för medborgarna vad de har för skyldigheter, men för politikerna gäller egen gräddfil.

Senaste exemplet på denna gamla sanning är Moderaternas Christin Rampeltin Molin, vice ordförande i Barn-och utbildningsnämnden (BUN). Trots att hon endast deltagit vid ett av nämndens fem sammanträden under hösten, kvitterar hon ut arvode på 6 500 kronor i månaden.

Vanliga arbetande och arbetslösa människor kan inte kvittera ut lön för arbete de inte utför. Moderaterna uppfann något de kallade för ”arbetslinjen”, folk ska jobba, de ska inte leva på ”bidrag”. Arbetslinjen gäller tydligen inte för moderater, för dem är det tydligen rimligt att få betalt för uppdrag man inte utför.

Moderaternas Harald Hjalmarsson säger att det är ett viktigt uppdrag som Rampeltin har och att mycket av det politiska uppdraget bygger på att han får kontinuerlig information från henne. Vi är nyfikna på vilken information som samlas in på Mallorca och hur den kan användas för våra barn, unga och hårt arbetande skolpersonals bästa.

Anders Södergren
Johannes Regell
Socialisterna – Välfärdspartiet

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER