RSS

VAL 2014

Detta är Socialisterna – Välfärdspartiets valsida. Här finner du valmaterial och annan information. Sidan kommer uppdateras under valkampanjens gång.

Framgång i Västervik: valanalys

Riksdagsvalet 2014 kan inte betraktas som annat än ett högerval. Åtta år har gått under Reinfeldt – åtta år som fortsatt den nedskärnings- och omfördelningspolitik som pågått sedan 1990-talet. Sverige är nu det land inom hela OECD-området med snabbast växande ojämlikhet. Trots denna utveckling valdes en ny riksdag som till 52 procent består av borgerliga partier. Detta kan inte betraktas som annat än ett nederlag för ”oppositionen” i allmänhet och Vänsterpartiet i synnerhet. Åtta år med brutal överklasspolitik borde rimligtvis göra det möjligt för ett ”socialistiskt” parti att åtminstone stärkas symboliskt. Som vi alla vet skedde inte detta. Istället sög Sverigedemokraterna helt upp de ”vänstervindar” som skulle bära Sjöstedt till Rosenbad och därför har vi idag en homohatande nationalist som andra vice talman i Sveriges riksdag.

Läs mer…

6 Personliga videos – ett stöd från Göteborg


Inför årets valkampanj erbjöd sig Aneröd Kultur att hjälpa Socialisterna i Västervik. Från Göteborg åkte ett filmteam rakt över till Ostkusten pärla och filmade under några dagar sex aktiva medlemmar i föreningen. Resultatet blev mycket fina videos och Socialisterna i Västervik hälsar stort tack till Aneröd Kultur och framförallt till Nadine Aneröd som gjort jobbet!

Se filmerna…

Ansikten från Socialisternas kommunlista
Socialisterna – Välfärdspartiet går i Västerviks kommun till val med en lista på inte mindre än 29 namn i åldrarna 18 till 76 år. Här berättar de sex översta personerna på listan lite kort om sig själva och hur de tänker kring varför de är aktiva i Socialisterna.

Läs mer…

En hantverkare tillika kommunmedborgares utfrågning av Johannes Regell
En hantverkare tillika kommunmedborgare har uttryckt att det finns frågor ”vanligt folk” vill ha tydliga svar kring inför höstens val. Frågorna rör kommunal välfärd, vad som behöver göras med den och ”hur kalaset skall betalas”. Johannes Regell, fullmäktigeledamot för Socialisterna – Välfärdspartiet sedan 2006 svarar här på de inskickade frågorna.

Läs mer…

Valflygblad 1: För allas rätt till arbete och välfärd – inga fler nedskärningar!
Så var det dags igen. Stora ord och fina löften. Leenden, fjäsk, påhopp och pajkastning. Kanske är du en av många som tänker att det inte spelar någon roll hur man röstar. Att politikerna lovar välfärd men genomdriver nedskärningar. Att de lovar jobb men skapar arbetslöshet genom sina nedskärningar.

Läs mer…

Valflygblad 2: Hur är det egentligen med rätten till arbete och välfärd i Västervik?
Alla politiker säger att det är viktigt med arbete och välfärd. “Alla skall ha jobb” och “vård, skola och omsorg” upprepas som ett hypnotiserande mantra. Men ja, hur är det egentligen med allas rätt till arbete och välfärd i Västerviks kommun?

Läs mer…

Valflygblad 3: Har vi inte råd med arbete och välfärd?
Om man lyssnar till politiker – sossar, moderater eller sverigedemokrater spelar mindre roll – kan man lätt tro att Sverige bara blir fattigare. Allt från barnomsorg, skola, äldreomsorg till pensioner, a-kassa, infrastruktur och bostäder verkar alltid vara för dyrt. Men hur är det egentligen med detta – har vi inte råd med god välfärd och arbete till folk?

Läs mer…

Kolla Socialisternas kanal på youtube!
För att kunna sprida vårt budskap driver vi en kanal på youtube. Vår kanal heter Socialistisk Motståndsmedia och har en stor samling videos från aktiviteter, föreläsningar, musik och tal. På kanalen har vi också flera videos från debatter och anföranden från vår fullmäktigeledamot Johannes Regell. Du hittar kanalen genom att klicka på loggan här till vänster.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER