RSS

Socialisterna kastar handsken mot Jimmie Åkesson

tis, apr 22, 2014

Aktiviteter, Nyheter, Västervik

Johannes Regell, fullmäktigeledamot för Socialisterna – Välfärdspartiet i Västerviks kommunfullmäktige utmanar nationalistledaren Jimmie Åkesson på debatt.
– Vi socialister välkomnar Åkesson till Västervik då vi kämpar om samma människors hjärtan. Det handlar om vita knegare och invandrare som inser att samhället fullständigt ballat ur vad gäller arbetslöshet, sönderslagen välfärd, otrygghet i allmänhet och misslyckad integration med ghettofiering av förorter, säger Regell till nyttarbetarparti.se

I bild ovan, Johannes Regell. Foto: nyttarbetarparti.se

Jimmie Åkesson kommer besöka Västervik den 2 maj för att tala vid ett möte arrangerat av Sverigedemokraternas lokala partiförening. Socialisterna uppger att de är kritiska till de protester den svenska vänstern sysselsätter sig med mot nationalisterna.

När man står bredvid och gapar slagord om rasism har man fullständigt misslyckas begripa vad kampen handlar om. Dessutom gör det att vänstern framstår som små barn som står bredvid och gråter på en vuxenvärd de anser vara omoralisk. Vart har det lett oss hittills, nationalisterna står idag starkare än någonsin.

I bild till vänster, Jimmie Åkesson (SD). Foto: Aftonbladet

Anser du att de protester som genomförts vårdpersonal och brandmän också varit misslyckade?

Nej det gör jag verkligen inte. Arbetare har all rätt att vägra vara med i nationalisters propagandatåg, det gäller förövrigt alla politiker. Jag kan inte fattar varför Åkesson skulle vara så mycket värre än Reinfeldt, som skapat de samhällsproblem som nu göder nationalismen som en sjukdom i människors tänkande.

Här handlar det om att vi som organiserade socialister i arbetarrörelsen inte kan vara en liten anti-grupp som står bredvid och klagar. Vi hävdar å det bestämdaste att Åkesson i verkligheten inte har några svar alls på dessa frågor. Han kan endast framställa sig själv och sitt parti som samhällskritiskt pga att övriga riksdagspartier är delaktiga i varför det blivit som det blivit – om än i olika grad. Vi är helt enkelt bättre än Åkesson och hans parti. Därför välkomnar vi honom till Västervik, han skall ställas till svars!

Åkesson och Sverigedemokraterna uppmanas besvara utmaningen genom att kontakta Västerviks Socialistförening via; vastervik@nyttarbetarparti.se

Utmaningen i lokalmedia:
VästerviksTidningen

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER