RSS

Ansikten från Socialisternas kommunlista

lör, aug 2, 2014

Politik, Västervik

Socialisterna – Välfärdspartiet går i Västerviks kommun till val med en lista på inte mindre än 29 namn i åldrarna 18 till 76 år. Här berättar de sex översta personerna på listan lite kort om sig själva och hur de tänker kring varför de är aktiva i Socialisterna.


1. Johannes Regell, 28 år och elektriker.

Jag är socialist därför att jag inte skulle kunna leva med självrespekt om jag blundade för världen. Jag tror inte att man som människa kan leva med värdighet i ett klassamhälle utan att försöka förändra allt som är ruttet. Jag är socialist därför att jag anser att mänskligheten är värd bättre än arbetslöshet, meningslöshet, utslitning, dålig hälsa och ofrihet. Vi lever trots allt i människans rikaste tid någonsin. Jag är socialist därför att jag är övertygad om att världen kan förändras till det bättre, men bara när vi tillsammans kämpar för det. Därför är jag medlem i Socialisterna.

Jag gillar mitt arbete som elektriker men tycker det är dags för arbetstidsförkortning, längre semester och sänkt pensionsålder. Min fritid spenderar jag helst med min familj (dotter och flickvän) samt med att träna karate.

2. Alexandra Isaksson, 26 år och sjuksköterska.

Jag är medlem i socialisterna på grund av att jag har tröttnat på alla nedskärningar omkring mig. Jag är trött på att se människorna ute i kommunerna springa, stressa och ändå aldrig få känna sig nöjda med sitt arbete. Hur hårt de än sliter, är det endast toppen på isberget de har tid att ta hand om.

Jag är trött på att se våra barns säkerhet och utveckling begränsas av att inte tillräckligt med personal och resurser sätts in inom barnomsorgen. Barn måste ha en trygg miljö med möjlighet till olika aktiviteter. Likaså när de kommer upp till skolan, måste det ske en satsning. Våra barn måste få en utbildning med kvalitet och där pengarna går till att tillgodose deras olika behov i inlärningsprocessen;  inte till en privatpersons redan fulla fickor. Jag ser en trend hos våra politiker och jag tänker inte sitta tyst och titta på medan välfärden trasas sönder.

3. Jacob Hoffsten, 26 år och sjuksköterska.

Vi är många som förlorar på dagens samhällsutveckling med växande orättvisor, arbetslöshet och nedskärningar. Nedskärningarnas konsekvenser märker jag själv av, inte minst inom skolan i kommunen där jag arbetar som skolsköterska. Det enda sättet att bromsa den negativa utvecklingen är att vi som drabbas går samman och arbetar för ett bättre samhälle med arbete, välfärd och trygghet för alla. Därför är jag sedan 2005 aktiv i Socialisterna.

Jag uppskattar social aktivitet med vänner samt friluftsliv som fiske, jakt och vandring i skog och mark.

4. Sara Rais, 27 år och kock.

Jag var som de allra flesta i min bekantskapskrets inställd på att flytta från Västervik efter gymnasiet eftersom här råder brist på arbete och jag kände pessimism inför framtiden. Sedan gick jag med i Socialisterna- Välfärdspartiet och började läsa teori, möta likasinnade och insåg att jag befann mig på precis rätt ställe. Socialisterna är en unik förening som sysslar med rörelsearbete, aktivism och har en genuin strävan efter att såväl som att samla, bilda människor. Historien har lärt oss att ingenting förändrats till vår fördel – för en rättvisare värld – utan idog kamp.

På min fritid är jag helst ute och tränar löpning, läser allsköns litteratur, nyttjar allemansrätten, lagar mat, har tvserie-marathon, umgås med vänner och min fina sambo.

5. Albin Jansson, 21 år och arbetslös.

Jag är aktiv i Socialisterna därför att jag anser att det finns mängder av saker vi kan kämpa för att förbättra i dagens samhälle, såsom sysselsättningen, välfärden och jämlikheten. Det är en fråga om framtiden och vår livskvalité. Vi måste idag faktiskt börja med att försvara många av de rättigheter tidigare generationer vunnit genom kamp. Därför känner jag ett ansvar som ung att vara politisk och organiserad i en förening som står för detta – vilket Socialisterna utan tvekan gör.

På fritiden tränar jag, umgås med vänner och fördriver ibland tiden med lite tvspel.

6. Jenny Svensson, 35 år och arbetsförmedlare.

Jag är gift och har tre barn. Vi bor tillsammans i Överum. På min fritid vill jag helst vara med min familj, träna, läsa böcker och vara ute i naturen.

Jag är medlem i Socialisterna för att jag har en klar och tydlig bild av vilket samhälle jag vill leva i, som mina barn skall växa upp i och hur generationer efter oss skall ha det. Så ser inte samhället ut just nu.

Det hjälper ingen att jag sitter hemma och har mål och visioner, därför är jag med i Socialisterna. För vi kan påverka, tillsammans. Mot maktmissbruk, mot orättvisor.

Resten av Socialisterna – Välfärdspartiets kommunlista hittar du genom att klicka på bilden här till vänster.

VIDEO: Första maj 2016


SOCIALISTERNAS VALSIDA


SOCIALISTERNA PÅ YOUTUBE


PODCASTEN MUMLET


LÖPANDE BILDNINGSARBETE


UNGDOMSKAMPANJ I VÄSTERVIK


KAMRATER